Amason blir nytt husband i ”På spåret”

0
535
Aktuella med sitt andra album kliver Amason in i rollen som husband i slutspelet av ”På spåret”. Deras samlade bredd är stor, inte minst i artistsamarbeten där Britney Spears, Kylie Minogue och Madonna är några. Bild: Tobias Centerwall

I trettio år har musiken varit en bärande del av SVT:s fredagsunderhållning ”På Spåret” —  och det ska den fortsätta vara. I vinterns programserie kommer varje tävlingsgrupp att ha sitt eget husband — och varje band bjuder på egna tolkningar av musikfrågorna i ”På Spåret” — själva och tillsammans med gästartister.

— Det känns som en genial idé att ersätta den svåröverträffade Augustifamiljen med dessa fyra så olika konstellationer. Det ska bli väldigt spännande att se vad de hittar på, säger programledare Kristian Luuk i ett pressmeddelande.

Fyra olika husband får alltså dela på säsongen. Lada Egolaeva & Svenska Grammofonstudion
spelar samtidigt som grupp 1 tävlar, Vaz spelar med grupp 2. I den tredje tävlingsgruppen är det Mando Diao som står för musiken och sist ut, under slutspelet, blir det musik med gruppen Amason där Mariefredsbon Pontus Winnberg ingår.

— Vi tar finalvändan, berättar Pontus. Vi har redan jobbat med programmet ett par månader och sätter låtar tillsammans med musikredaktören. Vi kommer att ta in gäster och kompisar och jobba med inspelning i november och december i år.

Förutom husbandsuppdraget händer det mycket för Amason, som startade som ett sidoprojekt för gruppens medlemmar som alla ingår i andra band.

— Vi släppte ett album i augusti och nästa kommer redan i februari. Efter det blir det turné. Men innan dess är det mycket verksamhet, menar Pontus. Vi spelar på Världens barn-galan nästa fredag och jobbar också med ett hemligt mat- och musikprojekt med Filip Fastén på Gyldene Freden.

Var det självklart att tacka ja till TV-jobbet med Kristian Luuk, Fredrik Lindström och alla tävlande? Svaret är ja!

— Alla vi i bandet sa efter att vi spelat på ”Skavlan” att vi ville göra det igen, förklarar han. När det här kom upp hade vi redan bearbetat tanken att vara husband. Det känns som den här plattformen är extra rolig. Och det är dessutom det enda TV-programmet jag alltid tittar på.

”På Spåret” har säsongspremiär den 6 december.