Kommunen undersöker enkelriktningen

0
220
Enkelriktningen av Gripsholmsvägen sommartid ska nu utvärderas.

Under sommaren 2018 var en stor del av Gripsholmsvägen enkelriktad. Åtgärden var ett försök från kommunen att lätta på trafiksituationen vid hamnen och skapa fler parkeringsplatser. Från den 25 juni till den 20 augusti implementerades enkelriktningen— från korsningen Gripsholmsvägen – Källargränd fram till Storgatan vid Strandrestaurangen.
— Anledningen till att vi gör detta är för att få en lugnare trafiksituation under sommaren när det är som mest bilar i rörelse, förklarade Joakim Karlsson, trafikhandläggare på kommunen. Vi kommer också tillåta parkering längs Gripsholmsvägen och får på det sättet femtio extra parkeringsplatser. Vi får se hur utfallet blir efter det här försöket.

Många lokalbor var tacksamma för att Strandvägen enkelriktades på prov — andra menar att ”förbjuden genomfart” är ett bättre alternativ för att avintensifiera trafiken. Upprörda röster vill inte att ”Mariefred finaste promenadstråk” ska vara en parkeringsplats. Nu vill kommunen ta fler invånare på pulsen gällande enkelriktningen, och går ut med en enkät.

Om enkelriktningen ska bli återkommande sommartid återstår att se.