Kickis handarbeten öppnade med ny ägare

0
964
Monica brinner för att spinna och passade därför på att göra det under öppningsdagen.

Nyligen var det nypremiär när Kickis handarbeten slog upp dörrarna i ny regi. Butiken, som funnits på Trädgårdsgatan i Strängnäs i trettiofem år, har fått en ny ägare i Monica Hellberg.

Butiken ”Kickis handarbeten” startades på 80-talet av Kicki Andersson, för att i slutet av 90-talet tas över av dottern Barbro Nord som sedan dess har drivit butiken. Förra fredagen öppnade butiken med den nya ägaren Monica Hellberg vid rodret.
— Jag kommer fortsätta som kursledare och föreläsare i att spinna garn, berättar Monica. Jag åker runt i landet för att dela med mig av mina kunskaper. Den här butiken gifter sig bra med det jag gör så jag kommer att dra in min verksamhet här också.

Stamkunder kommer att känna igen sig då de som vanligt kan botanisera bland garn, tyger, sybehör och mönster. Utöver det kan man också få ytterligare kunskap om material, prova en spinnrock och klämma på ull. Namnet — Kickis handarbeten — kommer Monica också att behålla.
— Man ska inte ändra det som är inarbetat och folk känner igen, förklarar Monica. Det finns en stor krets av stamkunder här i Strängnäs.