Johanna Sandberg och Anders Jacobsson släpper barnbok 

0
666
Johanna Sandberg och Anders Jacobsson har tillsammans författat och illustrerat barnboken "Godnatt, min skatt" som nyligen givits ut.

Johanna Sandberg, som är född och uppvuxen utanför Stallarholmen, är mångsysslaren som ständigt har spännande och kreativa projekt på gång. Hon är konstnär, illustratör och författare och har tidigare gett ut en rad populära och uppskattade barnböcker, som hon både har illustrerat och författat. Johannas senaste projekt har hon startat med den välkände författaren Anders Jacobsson, som bland annat skrivit de populära ungdomsböckerna om Sune och Bert. Tillsammans har de redan hunnit skapa flertalet barnböcker, samt startat upp sitt eget bokförlag: “Jaförlaget”.
– Det känns jätteroligt att samarbeta med Anders, han är otroligt kunnig, prestigelös och lättsam som person. Vi har redan hunnit skriva och illustrera flertalet böcker, och nu ges tre av dem ut. Vissa av våra böcker kommer att ges ut i Jaförlaget, medan andra kommer att ligga under andra förlag. Vi vill täcka en stor målgrupp och testa olika genrers, säger Johanna.

I veckan var det dags för boksläpp av Johannas och Anders barnbok: “Godnatt, min skatt”. Boken handlar om ett barn med autism som möter världen på sitt eget, annorlunda sätt. Johanna har i många år jobbat med barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och hon menar att många av de böcker som finns idag som tar upp ämnet har en problematiserande och mer pedagogisk vinkel. De vill med sina böcker visa att alla människor är olika och att man duger precis som man är.
– Vi vill att våra böcker ska kunna bidra till att barn får bejaka sin fantasi, livslust och sina känslor. Vi vill få människor att både skratta och gråta, och visa att alla är bra på sitt sätt, säger Anders.