IFK bjuder in ungdomar till aktivitetskväll på Hammarens IP

0
125
IFK Mariefred bjuder på grillmat och fotbollsaktivitet — och Åsa hoppas att fler än de som vanligtvis spelar i blå och vita träningsställ kommer under kvällen för att ha en kul kväll tillsammans på Hammarens IP. Foto: Marie Freij /Arkivbild/Pixabay

I samband med skolstarten nästa vecka arrangerar IFK Mariefred kvällsfotboll för alla ungdomar i Mariefred. ”Man behöver inte kunna något om fotboll eller spela aktivt utan fokus är att ha en kul kväll med sina kompisar, alla är välkomna”, säger Åsa Karlsson från fotbollsstyrelsen.

Diskussionerna om att arrangera något för ungdomarna i Mariefred har pågått en längre tid — och nu är det dags. Fredag den 20 augusti, på kvällen mellan klockan 20.00 och cirka 23.00, bjuder iFK Mariefreds fotbollssektion in till en kväll på Hammarens IP. Tanken är att nå alla unga — inte bara de som redan har ett uttalat fotbollsintresse eller spelar i lag.
— Med den här aktiviteten vill vi nå fler än så, säger Åsa Karlsson, som sedan många år tillbaka är ledare och tränare i föreningen och nu också medlem i styrelsen för fotbollen. Man behöver inte kunna något om fotboll eller spela aktivt utan fokus är att ha en kul kväll med sina kompisar, alla är välkomna, förtydligar hon.

Initiativet stöttas av polisen. De kommer inte vara på plats hela kvällen, men kommer att titta förbi.

Aktiviteten har också en åldergräns — det är 13 år och upp till 18 år som gäller.
— Det stämmer att vi inte riktar oss till alla unga, utan specifikt ungdomar den här gången, bekräftar Åsa. 

Vad händer under kvällen då? Förutom fotboll inne i hallen håller kaféet öppet, och IFK bjuder deltagare på dricka, hamburgare och korv. Åsa är själv en av de vuxna som kommer vara på plats under kvällen.
— Det är bara att dyka upp under kvällen, ingen föranmälan behövs. Dra ihop ett gäng kompisar och kom. Vi hoppas att det blir en kul kväll!