Vad kan bättra på energin och orken i sexlivet?

0
374
Fredrik Hed är apotekare, medicinjournalist och bor i Mariefred. På Fråga Apotekaren www.fragaapotekaren.se kan du ställa egna frågor till honom.

FRÅGA

Frun och jag har varit gifta länge och trivs fortfarande jättebra tillsammans. På senare tid har vi funderat på att testa L-Argiplex för att bättra på energin och orken i sexlivet. Vad känner du till om detta?

Trucker

SVAR

L-Argiplex är ett kosttillskott som påstås ge ökad energi, bättre cirkulation, funktion och njutning i kärlekslivet för både män och kvinnor. Det finns i olika versioner för män och kvinnor, med lite olika innehåll, bland annat aminosyran L-arginin, som kroppen behöver för att kunna bilda kväveoxid, som används för att vidga blodkärlen. Det bibehåller en god blodcirkulation som kan ge stimulans till svällfunktionen i könsdelarna hos både män och kvinnor.

L-Argiplex innehåller även olika vitaminer och mineraler, till exempel ginseng, magnesium, biotin, zink och selen, som i samverkan med L-arginin upprätthåller nivån av kväveoxid och andra funktioner i kroppen. Många känner av effekten efter 12-48 timmar. För kvinnor kan det ibland ta upp till en vecka. Effekten sitter kvar så länge den normala kväveoxid-balansen finns i kroppen. Rekommenderad dos är fem kapslar dagligen och när god effekt uppnåtts kan dosen anpassas individuellt.

På apoteken finns det olika produkter som alla innehåller L-arginin med olika tillägg, exempelvis L-Argiplex, Prelox och Lust & Energi. Observera att L-Argiplex ensamt troligen inte hjälper er att få fart på sexlivet. Ett bra sexliv är mer än bara piller. Men prova och se om det gör någon skillnad.

Om ni tar andra läkemedel bör läkare alltid rådfrågas innan ni börjar med dessa kosttillskott. Läs alltid bipacksedeln eller informationen som följer med förpackningen. Observera att kosttillskott inte ersätter en varierad kost utan bör kombineras med en mångsidig och varierad kost samt en hälsosam livsstil.

_______________________

Fredrik Hed är apotekare, medicinjournalist och bor i Mariefred. På Fråga Apotekaren www.fragaapotekaren.se kan du ställa egna frågor till honom.