Kan jag ta Silica kosttillskott samtidigt med p-piller?

0
83
Fredrik Hed är apotekare, medicinjournalist och bor i Mariefred. På Fråga Apotekaren www.fragaapotekaren.se kan du ställa egna frågor till honom.

FRÅGA

När jag började med p-piller (Prionelle 28) sa de på apoteket att jag ska undvika naturläkemedel som innehåller Johannesört, eftersom de kan påverka p-pillrets effekt. Johannesört finns inte med på ingredienserna i Silica som jag tar, men jag tänkte om det ändå räknas som något naturläkemedel då de innehåller åkerfräken. Kan jag ta Silica samtidigt som jag tar p-piller? /Sandra

SVAR

JA DÅ, DET GÅR BRA att ta kosttillskottet Silica när du tar detta p-piller. Silica används för att stärka håre, hud och naglar. Det innehåller bland annat kisel, biotin, vitamin B5 (pantotensyra), åkerfräken och kelp. Det innehåller också vitaminer och mineraler som är viktiga för hår-, hud- och nagelbildande processer i kroppen.

SILICA INNEHÅLLER INTE Johannesört, så det går bra att ta det samtidigt som du tar p-piller. Innan du börjar med en ny behandling ska du läsa bipacksedeln också. Där står bra information om produkten.

Fredrik Hed är apotekare, medicinjournalist och bor med sin familj i Mariefred.På Fråga Apotekaren http://www.fragaapotekaren.se kan du ställa dina egna frågor till honom.