Kan jag ta medicinerna vid fibromyalgi och migrän?

0
182
Fredrik Hed är apotekare, medicinjournalist och bor i Mariefred. På Fråga Apotekaren www.fragaapotekaren.se kan du ställa egna frågor till honom.

FRÅGA

Jag har fibromyalgi och migrän. För detta tar jag Treo Comp brus och Tramadol Retard 100 mg. Nyligen började jag också med Imigran 20 mg för migränen. Jag försöker att inte ta Treo och Tramadol samtidigt. Men nu provade jag enbart Imigran när jag kände att min migrän var på väg att komma, och jag tror att det inte var bra alls, för min migrän vart tio gånger värre. Så jag undrar om dessa mediciner går att kombinera med varandra? /Tobbe

SVAR

TRAMADOL ÄR INTE så bra att ta tillsammans med Imigran och Treo vid fibromylagi och migrän. IMIGRAN ÄR NORMALT ett bra läkemedel vid migrän, men Tramadol är inte bra att kombinera med dina övriga läkemedel. Tramadol kan påverka effekten av både kodein (som finns i Treo komp) och av sumatriptan (som finns i Imigran).
JAG TYCKER ATT du ska prata med din läkare och att ni gemensamt hittar en annan strategi för din fibromyalgi, framför allt ett annat alternativ till Tramadol.

Fredrik Hed är apotekare, medicinjournalist och bor med sin familj i Mariefred.
På Fråga Apotekaren http://www.fragaapotekaren.se kan du ställa dina egna frågor till honom.