KAN JAG SLUTA MED BLODTRYCKSMEDICINEN?

0
1094
Fredrik Hed är apotekare, medicinjournalist och bor i Mariefred. På Fråga Apotekaren www.fragaapotekaren.se kan du ställa egna frågor till honom.

FRÅGA

Jag har tagit Losartan 50 mg i ett år och tidigare Amlodipin 5 mg i cirka fyra år för högt blodtryck. Sedan 3-4 veckor tillbaka har jag även tagit en tablett Omega 3 per dag. Senaste tiden har jag märkt att blodtrycket var i lägsta laget. Sedan två veckor tillbaka tar jag bara en tablett Omega 3 per dag och har helt slutat med blodtrycksmedicinen. Har en blodtrycksmätare som jag kollar med och blodtrycket är helt perfekt. Ska jag fortsätta att bara ta Omega 3 eller vad tycker du?
Annika

SVAR

DET LÅTER JU bra om det kan fungera utan blodtrycksmedicin. Det fi nns studier som pekar på att Omega-3 skulle kunna hjälpa till att sänka blodtrycket.

MEN JAG TYCKER ändå inte att du ska sluta med din blodtrycksmedicin utan att först prata med din läkare. Jag känner inte till hela din historia som läkaren gör så det kan finnas fler anledningar till att du tar blodtrycksmedicin.