FINNS DET NÅGOT ALTERNATIV TILL LEVAXIN?

0
377
Fredrik Hed är apotekare, medicinjournalist och bor i Mariefred. På Fråga Apotekaren www.fragaapotekaren.se kan du ställa egna frågor till honom.

FRÅGA

Jag hamnade på akuten för en tid sedan på grund av för högt blodtryck, 225 i övertryck, trots blodtrycksmedicin. Läkaren påstod att jag inte tolererade Levaxin, som jag tar för sköldkörteln, och att jag därför aldrig skulle få ordning på blodtrycket. Finns det något alternativ till Levaxin? Har funderat på att gå till homeopat för jag är så trött på tjatet. Och inte mår jag bra av pillerna heller.
/Siw

SVAR

NEJ, DET FINNS tyvärr inget alternativ till Levaxin. Och jag tror inte på att en homeopat kan hjälpa dig heller. Det finns inga vetenskapliga bevis för att homeopatisk medicin har effekt.

HÖGT BLODTRYCK KAN ibland vara ett symtom på underfunktion i sköldkörteln. Ditt höga blodtryck, trots blodtrycksbehandling, kan vara en orsak av att sköldkörteln inte är tillräckligt bra behandlad. Därför behöver den behandlas så bra som möjligt. Prata med läkaren om att se över båda dina behandlingar

Fredrik Hed är apotekare, medicinjournalist och bor med sin familj i Mariefred. På Fråga Apotekaren www.fragaapotekaren.se kan du ställa dina egna frågor till honom.