Under hela oktober kan man njuta av Kjell Ericssons naturbilder på biblioteket i Stallarholmen.
Kjell Ericsson är bosatt strax utanför Stallarholmen och har ett stort intresse för fotografi, djur och natur. Under hela oktober månad kommer hans fotografier att visas upp i en naturnära utställning på biblioteket i Stallarholmen.
Kjell Ericsson har i hela sitt liv haft ett stort intresse av att fotografera, och har sedan de digitala kamerorna blev mer lättillgängliga börjat fota mer och mer. Han bor på en hästgård utanför Stallarholmen, Gesta gård, och det mesta fotar han i närheten av sitt hem. Han har ett stort intresse för fåglar och ägnar sig en hel del åt fågelskådning på fritiden. Därför föreställer de flesta av hans fotografier mängder av olika fåglar, något som inte alltid är helt enkelt att fotografera.
— Det gäller att komma väldigt nära för att få bra bilder på fåglar, det är lite knepigt och man måste ha ett stort tålamod, menar Kjell. Det bästa knepet är att mata dem för att de ska våga närma sig.
Kjell har tidigare ställt ut sina fotografier, bland annat på Mälsåker slott, församlingshemmet och i Mariefreds bokhandel. De tidigare utställningarna har, likt den nuvarande, innehållit bilder som skildrar djur- och naturliv. Kjell har fått mycket fin respons för sina fotografier och hoppas att många passar på att ta sig en titt i biblioteket under den kommande månaden.
— Det finns mycket fin natur och fina miljöer omkring Stallarholmen, det är spännande att fotografera häromkring, säger han. Utställningen innehåller mest bilder på fåglar, älgar, rådjur, vildsvin och såklart en hel del hästar, helt enkelt det som jag framförallt gillar att fota.