Flemming ställer ut i Folkets Hus

0
18
Flemmings tavlor präglas av starka färger. Från 22 oktober och sex dagar framåt går några av verken att beskåda i Folkets Hus.
Under sex dagar, med start 22 oktober och med grand final kommande lördag, ställer Åkerskonstnären Flemming Baumert ut sina verk i Folkets Hus. Under temat ”Vive Vale”, lev och må väl, visar han upp några av sina färgstarka och personliga tavlor.
Flemming Baumert startade sin konstnärsbana på sextiotalet med kritor, men gick allt eftersom över till akrylfärger. Under sjuttiotalet målade han en hel del politiska karikatyrer. På måndag visar han upp några av sina alster i Folkets Hus.
— Han har aldrig känt något behov av att visa sin konst men nu har han fått ge vika för mina och andras påtryckningar, berättar Flemmings dotter Maria Pettersson Baumert. Men det är något som han är glad över nu när allt är i rullning.
Till utställningen har Maria låtit trycka upp konstkort av Flemmings alster som kommer finnas till försäljning.
— Intresset har varit stort vilket är jättekul, säger Maria. Jag är så glad att kunna få göra det här för honom och få visa andra vilken duktig konstnär han är.
Konstnären själv, som dessvärre inte kan delta på grund av sjukdom, har varit med och valt ut de han tycker ska vara med i utställningen.
– Det här blir väldigt roligt, säger Flemming. Fantastiskt spännande att höra vad folk anser. Själv har jag mest målat för att jag tycker att det har varit kul, men om sedan människor gillar det jag har gjort så är ju det ett fin belöning för en gammal man.