Fastighetsbyrån satsar i Nykvarn

0
23
Andreas Erson, Sanna Magnusson, Camilla Baakki och Klas Hamrén bekantar sig på det nya kontoret i Nykvarn.

Just nu råder det lite osäkerhet på bostadsmarknaden. Det är inget som hindrar Andreas Ersson och Sanna Magnusson, som driver Fastighetsbyrån att satsa och öppna ett nytt kontor i Nykvarn. ”Vi vet att Nykvarn kommer att fortsätta växa, och då vill vi vara med”, säger Andreas.

I och med nya amorteringskrav och hårdare krav från bankerna har bostadsmarknaden stannat av något den senaste tiden. Det är inte samma tryck och försäljningarna tar längre tid nu än under samma tid förra året. Men Andreas Ersson på fastighetsbyrån ser ingen anledning till oro.
– Jag är inte orolig för läget på marknaden. Sen tycker jag att det känns bra att satsa och investera även när marknaden backar något.

En anledning till att Fastighetsbyrån öppnar sitt kontor i Nykvarn är att företaget är ansvarigt för att sälja över 300 lägenheter som för tillfället produceras i kommunen. Dessutom vill man komma närmare sina kunder i Nykvarn och erbjuda dem ytterligare service.
– Vi vill vara på plats lokalt. I stället för att köpare och säljare ska ta sig in till vårt kontor i Södertälje vill vi kunna erbjuda en lösning som underlättar för dem och till viss del även för oss, säger Andreas.

Till att börja med kommer kontoret vara bemannat tre dagar per vecka, men målsättningen är att kunna erbjuda full service under veckorna.
– Till en början med kommer vi ha en kontorsansvarig, ett par mäklare och jurister stationerade här. Till viss del kommer vi även ha ett samarbete med Swedbank och en dröm skulle vara att i framtiden kunna arrangera även bankmöten i de här lokalerna, säger Andreas.

Camilla Baakki är blir kontorsansvarig för det nyöppnade kontoret och är en gammal bekantskap för flera Nykvarnsbor från förra gången som Fastighetsbyrån hade kontor i Nykvarn.
– Det är kul att vara tillbaka och det känns väldigt spännande det här, säger hon.

Under torsdagkvällen hade företaget invigning och öppet hus i de nya lokalerna och  många nyfikna och glada besökare kom.
– Jag tycker det är jättebra att det finns ett kontor lokalt nu. Det underlättar för många, säger Britt som nyligen köpt en lägenhet i centrum genom Fastighetsbyrån.