Viktor tog hem Strängnäs halvmaraton

0
483
Vinnaren Viktor Zakrisson, i mitten, med bronsmedaljören, Erik Arumskog, till vänster och silvermedaljören, Oskar Larsson, till höger. Foto: Henrik Kvarnlöt.

Förra helgen avgjordes den sjunde upplagan av Strängnäs halvmaraton. Det 21,1 kilometer långa loppet, som omväxlande gick på grus, terräng och asfalt, vanns av Enhörnalöparen Viktor Zackrisson som fick sällskap på pallen av en klubbkompis.

När Strängnäs halvmaraton avgörs är det inte ovanligt att Enhörna IF finns representerade på prispallen. Efter förra helgens tävling kunde föreningen räkna in två nya medaljer genom vinnaren Viktor Zackrisson och trean Erik Arumskog.
— Jag ledde från start till mål, berättar Viktor som sprang loppet för första gången. Jag tog initiativet från första steg och tog varje kilometer i egen takt utan att egentligen tänka på hur det såg ut bakom mig.

Trots en regntung bana lyckades Viktor sätta personligt rekord med tiden 1.15.15, vilket är en kapning med över fyra minuter från hans tidigare personbästa från Stockholm halvmaraton 2018.
— Att jag lyckades slå personligt rekord trots banan tror jag ligger i att jag haft en väldigt bra säsong bakom mig, förklarar Viktor. Planen var att öppna första milen på 37 minuter för att sedan öka farten därefter. När jag passerade milen visade klockan 35.50 och då bestämde jag mig för att hålla mig till samma fart loppet igenom.

På andra plats, med tiden 1.20.54, kom Oskar Larsson, Örebro AIK, och en minut senare, på tredje plats, Enhörnalöparen Erik Arumskog. Damloppet vanns av Caroline Jakobsson, Strängnäs Löparklubb, på tiden 1.25.00.