Filmtajm med Mona Malm på Mötesplatsen

0
481

I valet mellan Cornelis, Potatishandlaren och Den tatuerade änkan föll slutligen valet på den senare när Mötesplatsen ordnade filmvisning i tisdags.

Mötesplatsen Träffen i Enhörna är platsen där det alltid händer något. Är det inte daglediga seniorer som spelar tärning eller lyssnar på en trubadur så är det barn som just slutat skolan och kommer in för att spela spel eller bara hänga. I tisdags var det filmvisning för seniorerna och det var tv-filmen Lars Molins ”Den tatuerade änkan” från 1998 som erbjöds, med bland andra Mona Malm, Sven Wollter och Ingvar Hirdvall i huvudrollerna.

Till filmen bjöd fritidsledare Annica Hegvall på hjortkött och lingon på mördegsbotten samt chokladkaka med grädde till efterrätt. Det uppskattades mycket av alla.
– Det är inte alltid alla som vill se på film, berättar Annica. Det kan vara så att man inte riktigt hör ljudet, inte orkar läsa text eller helt enkelt inte har lust.

För att få visa film i offentliga sammanhang måste man ha något som heter Swedish Film Licens-avtal och då får man visa film på platser som skola, charterbuss, församlingslokaler eller fritidsgårdar. Problemet är att en sådan licens kostar 8 000 per år.
– Så med tanke på att vi visar film upp till fyra gånger per år blir det en ganska dyr tillställning, säger Annica, men vad ska man göra? Man kan ju tycka att det borde vara lite billigare.