Enhörna IF startar damlag i fotboll

0
719
I mitten av 1930-talet kom flickor med i Enhörna IF och man provade bland annat på fotboll. Nu satsar klubben på bredd och tjejlag i alla åldrar. Källa: Enhörna IF.

Under fjorton säsonger hade Enhörna IF ett damfotbollslag i seriesystemet. Som bäst placerade sig laget på en tiondeplats i division två innan laget lades ned år 2000. Till nästa säsong planerar föreningen att på nytt starta upp ett damlag.


Enhörna IF vill bredda verksamheten, säkra utvecklingen av fotbollen och på sikt ha ungdomslag i alla årskullar, juniorlag samt seniorlag på både herr- och damsidan. Därför planerar föreningen att till säsongen 2020 starta upp ett damlag i fotboll. Med start den 20 oktober bjuder man in spelare födda 2005 och äldre till fyra öppna träningar.
— Idag har vi 16 spelare som är födda 2005, berättar styrelsemedlemmen Jakob Silfverberg. Vi har också en kull på 16 spelare födda 2002 och det är de som i första hand ska bli damlaget.

Under säsongen 2019 har Enhörna IF haft över hundra tjejer i åldrarna 6 till 19 år i spel och träning, vilket gör föreningen till den klubb i Södertälje kommun som i dag har det största antalet fotbollsspelare på flick- och juniornivå. Träningarna kommer att hållas på Friluftsgården där föreningen har tillgång till tre naturgräsplaner, två konstgräsplaner, gym, upplysta löparspår samt nya egna omklädningsrum för både damlaget och juniorlaget. Under varje träning håller föreningen en informationsstund om hur planerna ser ut inför säsongen 2020 och svarar på frågor från spelare och föräldrar.

— Vi hoppas att intresset i Södertälje är stort så att vi kan få in fler spelare, säger Jakob. Målsättning är, om vi får drömma, att vi ska kunna ha både ett damlag och ett juniorlag.