Enhörna gospel uppträder i Wendela Hebbes konsertsal

0
309

I morgon sammanstrålar Enhörna gospel och All saints gospel för att ge en konsert där man samtidigt samlar in pengar till UNHCR:s arbete.
Under hela hösten har de båda körerna övat tillsammans för att gemensamt kunna framföra morgondagens konsert. Man har arbetat hårt för att få in sponsorer för att täcka alla omkostnader vilket man också har lyckats med. Det gör att alla medel man samlar in under konserten går direkt till UNHCR. Till konserten har man även värvat in musiker från Musikhögskolan i Stockholm.

Enhörna gospelkör hör vanligtvis hemma i Missionshuset i Enhörna och leds av den ”gamla” Enhörnabon Evelina Landh. Just nu studerar Evelina vid Musikhögskolan där hon läser en inriktning om körsång. All saints gospel håller vanligtvis till i Östertälje kyrka och leds av Beatrisa Hellström som när hon inte leder kören annars arbetar som lärare på Wendela Hebbes musikgymnasium.

UNHCR skyddar människor på flykt från krig och förföljelse. På uppdrag av FN leder UNHCR arbetet med att skydda människor på flykt undan krig och förföljelse. Man delar ut nödhjälp, kämpar för deras mänskliga rättigheter och arbetar för att ge människor på flykt en bättre framtid.

Konserten startar kl. 16.00 och det är fri entré.