Elisabeth håller kurs i paverpol

0
511

Efter att ha arbetat med tekniken i tre års tid tycker Elisabeth nu att det är dags att hålla kurs i paverpol för att sprida sitt kunnande vidare till andra.

Under tre års tid har Elisabeth Larson helt fokuserat på att skapa skulpturer i paverpol. Genom åren har hon alltid skapat, målat och fixat tills hon en dag upptäckte den nya tekniken och då hamnade i princip allt annat på hyllan.
– Det har verkligen blivit min grej, berättar Elisabeth, tidigare har jag målat akvareller, skapat smycken, jobbat med både gips och betong men nu känns det som att jag verkligen har hamnat rätt.

Hon har tidigare ställt ut och även sålt flera av sina alster för visning men även närt en dröm om att en dag få ordna kurser för att sprida paverpoltekniken. I slutet av februari blir den drömmen verklighet.
– Den 26 februari kommer jag hålla kurs i att göra en sittande paverpolfigur, berättar Elisabeth, och det krävs absolut inga förkunskaper. Alla klarar av att göra en figur och det är riktigt kul. Vi kommer att hålla till i en lokal i Underås här i Enhörna.

Före kursen kommer Elisabeth även besöka Mötesplatsen den 14 februari och visa och berätta hur hon, med hjälp av aluminiumtråd, aluminiumfolie, gamla tyger och specialklister, gör sina figurer.
– Man börjar med att forma aluminiumtråden och sedan fyller man i och på med aluminiumfolie. Efter det ”mumifierar” man skapelsen med hjälp av tyger klippta till remsor som doppats i limmet och slutligen klär man på figuren med tyg som även det har doppats i limmet.