Mopeder och förare i alla åldrar deltog under förra helgens mopedrally i Enhörna.

I söndags arrangerades det årliga mopedrallyt i Enhörna. 119 deltagare valde att plocka fram och putsa upp sina veteranmopeder för att delta i det över tre mil långa loppet.


För fjärde året i rad arrangerades mopedrally i Enhörna med start och mål vid hembygdsmuseet. Precis som övriga år slogs det också i år deltagarrekord med 119 mopeder i skiftande skick och ålder.
— Vi gör det här för att vi och många andra tycker det är väldigt roligt att åka moped, berättar Susanne Höglund som tillsammans med Pelle Höglund, Bernt Eriksson och Enhörna hembygdsförening arrangerar loppet. Det är en relativt billig hobby för den som är motorintresserad, inte så utrymmeskrävande och lockar både unga och äldre.

Banan, på cirka 3,4 mil, gick på fina vägar från hembygdsmuseet via bland annat Ekensberg, Jursta, Sandviken, Sundsvik och Nöttesta för att slutligen återvända till museet. Under resans gång fanns tre ”uppsamlingsstopp” inplanerade — denna gång utan manöverprov och tipsfrågor.


— Det hade tagit alldeles för lång tid då vi var så många deltagare, förklarar Susanne. Rallyt har ju växt för varje år med mellan tjugo och trettio deltagare så istället hade vi en tipspromenad för deltagarna innan start.
Utöver mopedister från Enhörna och Södertälje lockade loppet i år deltagare från norra Stockholm och Eskilstuna, och trots den hårda vinden var samtliga deltagare även i år förskonade från olyckor.

— Inga olyckor, endast en punktering och några motorer som krånglade.