Barn och vuxna hjälptes åt att plantera "Barnens Träd" vid Församlingshemmet i Enhörna.

Efter familjemässa i Ytterenhörna kyrka samlades både vuxna och barn för att tillsammans plantera ett träd för ”Barnens Träd – för barns rättigheter” vid Församlingshemmet. Föreningens grundare Jonas Paulman fanns också på plats för att berätta om den ideella föreningen.

Sedan 2010 driver Jonas Paulman sin egen ideella förening ”Barnens Träd – för barns rättigheter”, där han föreläser och planterar träd tillsammans med företag, församlingar och kommuner runt om i landet för att uppmärksamma barns rättigheter och FN:s barnkonvention. Han springer, cyklar och paddlar kanot genom hela Sverige för att samla in pengar till olika hjälporganisationer.
— I april genomförde jag min korta cykeltur mellan Huskvarna och Södertälje, berättar Jonas. Den tjugonde maj startar den långa cykelturen från Göteborg med målgång i Haninge den åttonde juni.

I söndags var föreningsgrundaren på besök i Enhörna för att berätta om föreningen och medverka när Enhörna församling planterade ett träd vid Ytterenhörnas kyrkas församlingshem. Helgens plantering var den 261:a för ”Barnens träd” sedan starten 2010. 
— Vi valde ett äppelträd av sorten Ingrid Marie, berättar församlingspedagog Johanna Marks. Vi hoppas att den ska bära frukt till hösten när vi har vår verksamhet.