”Det viktiga är att hundarna här mår bra”

0
499
Chihuahuan Emil fick behandling av hundmassören Felicia när han och lillmatte Tilda besökte hunddagisets öppet hus i söndags.
För inte så länge sedan slog hunddagiset Mariefreds hundar upp portarna för första gången. I helgen var det öppet hus i verksamheten som både erbjuder naturnära dagisvistelse — och massage. 
Onni, en dvärgpincher på två och ett halvt ska precis börja dagis. Det är öppet hus på hunddagiset Mariefreds hundar adress Sjövreten ett stenkast från Läggesta station, och hundar i alla storlekar samsas fint om utrymmet i den enorma rastgården och i huset med tillstånd för närmare fyrtio ”dagisbarn”. 

— Vi bor nära och har fått ett bra intryck av Mariefreds hundar, berättar husse Richard. Onni är en skogshund — det här är mer han än ett stadsdagis menar matte Louise. 

Sandra Kjellström driver verksamheten. Tillsammans med en handfull anställda och ”hushundarna” Omega, Izzy och Fia känner hon att det dagliga har tagit form — och att det finns utrymme för fler hundar i deras vård.

— Vi har alla typer här och såklart ryms det fler, säger hon. Vissa är här på heltid, andra deltid, somliga har klippkort och lämnas bara här ibland, och det fungerar utmärkt att göra så. 

Som tillägg till kärnverksamheten med dagliga promenader, vistelse i den stora rastgården och lunchservering erbjuds också hundmassage och qinopraktik, samlingsnamn på behandlingstekniker som härstammar från bland annat kinesiologi. 

— Tanken är att det ska finnas tillgängligt vid behov, och det känns viktigt att kunna erbjuda behandling när det behövs, menar Sandra. Alla hundar vill inte heller bli masserade. Vissa blir dåsiga, andra får mer energi. Det viktiga är att hundarna här mår bra.