Clowner och pumpor på höstlovet

0
25
Spöklikt och roligt på höstlovet? Det finns aktiviteter för alla under det stundande höstlovet i Nykvarn. Här följer ett axplock av det som planerats.

Höstlovet närmar sig med stormsteg och snart får barn och ungdomar en veckas ledighet från skolan. Då kan det vara på sin plats att hitta aktiviteter som passar. Clowner och skrivarkurs är bara några av kommunens planerade aktiviteter under höstlovet.

Under höstlovet finns det en del att välja på för barn och unga som är hemma från skolan. Slapstick, magi och mycket publikkontakt för alla åldrar blir det i clownföreställningen ”Hasta la Pasta” som ges i Qulturum Sländan den 1 november kl. 13. Det är en föreställning som är gjord för att förstås av alla, oavsett språk eller kultur. Här får man bland annat se en snubblande servitör och en lat kock som gör sitt bästa för att hålla sin restaurang igång och allting som kan gå fel, går fel. Föreställningen är gratis och biljeter kan redan nu hämtas i kundcenter.

Den 30-31 oktober hålls en kurs i serieteckning som redan är fullbokad. Däremot finns det platser kvar i skrivarworkshopen den 29 oktober. Då kommer Emma Askling, som kombinerar sitt författarskap med att arbeta som barnsjuksköterska för att inspirera och skapa både läs och skrivlust. Emma pratar om hur bokidéer kan uppstå, om fantasi och verklighet och hur man kan mixa de båda när man skriver. Hon berättar om hur man kan utveckla karaktärer och hur man skapar spänning i sin berättelse. Emma har skrivet flera böcker och är högaktuell med sin senaste bok – ”Kompisar online”.

Skrivarkursen är för barn mellan 9–12 år och föranmälan gör man till biblioteket i Nykvarn.

De lite äldre skolungdomarna – från högstadiet och upp till 18 år – kanske vill titta in på Fritidsfabriken på tisdagen, den 30 oktober, då det blir filmvisning kl. 18. Vilken film det blir meddelas senare.

På onsdagen, den 31 oktober, blir det halloweenkväll på Fritidsfabriken med diverse pyssel. Bland annat finns det möjlighet att förvandla snälla pumpor till mer eller mindre skrämmande halloweenlyktor. Och på fredagen görs Fritidsfabriken redo för alla datorspelsintresserade och skapar ett LAN som pågår hela natten och avslutas under lördagmorgonen. För att delta krävs målsmans tillåtelse för de under 18 år och att man tar med sig egen dator eller konsol och skärm. Anmälan görs genom att mejla Fritidsfabriken på ­fritidsfabriken@nykvarn.se eller genom att besöka ”fabriken” under ordinarie öppettider.