Precis som förra sommaren enkelriktas stora delar av Gripsholmsvägen och Strandvägen.

Under veckan är det begränsad framkomlighet på Strandvägen i Mariefred på grund av förberedande vägarbete inför beläggningsarbete. Från och med tisdag enkelriktas vägen under sommaren.
Under vecka 24 pågår förberedande arbete på Strandvägen, mellan Kölnholmen och Storgatan, vilket innebär begränsad framkomligheten för trafiken. Begränsningen beror på förberedande arbete inför måndagens beläggningsarbete då vägen också stängs av. På tisdag ska vägen öppnas igen men fortsätter vara enkelriktad under hela sommarsäsongen.
— Det blir enkelriktat samma sträcka som förra året, berättar Anders Ekman, verksamhetschef stadsmiljö- och service på Strängnäs kommun. Det innebär från korsningen Gripsholmsvägen – Källargränd fram till Storgatan vid Strandrestaurangen.
Anledningen är som tidigare för att få en lugnare trafiksituation under sommaren när det är som mest bilar i rörelse i stadskärnan. 
— I år kommer man dock kunna svänga ut från parkeringen på hamnplanen vid infarten närmast hamnkontoret och servicebyggnaden, säger Anders. Vi tar också bort enkelriktningen på hamnplan.
Också i år kommer det att vara förbjudet för husbilar att parkera på den enkelriktade sträckan – vilket många husbilsägare, till Mariefredsbornas förtret, valde att göra ändå förra året. Här har kommunen satsat på en lösning, förklarar Anders. 
— Vi har anställt en stadsvärd till i kommunen vilket gör att vi kan se över parkeringen på ett effektivare sätt denna sommar.