Anette visade kemikaliefritt på Mötesplatsen

0
13
Efter Anettes föredrag var Reidar Mattsson snabbt framme för att inspektera produkterna.
I tisdags arrangerades den årliga ”älgmiddagen” på Mötesplatsen i Enhörna. I samband med den var Anette Söderqvist från företaget Rabarbercard på plats för att berätta om ekologiska kropps- och hudvårdsprodukter helt utan kemikalier.
Att bröstmjölk är det bästa man kan ge sitt spädbarn då det innehåller mängder med nyttigheter vet nog de flesta. Att hajlever innehåller ännu mer nyttigheter är det säkert inte lika många som vet. När Anette Söderqvist i tisdags besökte Möteplatsen fick publiken tips om en mängd produkter för kropp och själ som endast innehåller naturliga ingredienser.
— Jag tycker exempelvis att man bara ska använda sådana krämer och schampo som innehåller naturliga ämnen, säger Anette. Alla borde gå hem och tömma sina badrumsskåp på sådant som innehåller kemikalier.
Till vardags driver Anette webbshop från sitt hem i Enhörna där hon bland annat säljer hemdesign, konfektyr och hudvårdsprodukter. Då och då gör hon hembesök där hon ger ansikts- och fotvårdbehandlingar. Under dessa hembesök berättar hon också om fördelarna med att använda produkter helt utan kemikalier.
— Det mesta av det som säljs i livsmedelbutikerna innehåller kemikalier, berättar Anette. Det jag visar upp på Mötesplatsen innehåller örter från Island som är ett av de renaste länderna i världen.
Efter genomgången var det fritt fram för alla att prova de produkter Anette hade med sig.