Med vajande fanor demonstrerade första maj-tåget genom Åkers styckebruk.

Första maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag som firas sedan 1890. Dagen firas runt om i världen av olika vänsterorganisationer, partier och fackföreningar med demonstrationer och möten. Som traditionen bjuder gick första maj-tåget genom Åkers styckebruk med Kulturskolans blåsorkester i spetsen. Tåget styrde som tidigare år mot Riagården där det delades ut rosor till de boende. Flera av seniorerna på Riagården satt redo utanför entrén för att ta emot demonstrationståget och lyssna till blåsorkester spela.

— Jag törs inte säga hur långe vi har haft traditionen att marschera till Riagården, säger Torbjörn Johansson, ordförande i Åkers Socialdemokratiska förening, men jag vet att det har gjorts åtminstone sedan nittiotalet. Det är väldigt uppskattat och stämningsfullt när vi kommer dit.

Innan avmarsch hade deltagarna snickrat till nya plakat och lagat de som behövde åtgärdas från förra året.

— Det går mycket på rutin numera, förklarar Torbjörn. Vi samlas klockan åtta på morgonen och dagen innan har vi ordnat lite praktiska saker. Vi har en organisation för det här i Åker som jag är väldigt trygg med. Alla vet vad de ska göra.

Efter marschen avslutades dagen i Folkets Hus med musik av gruppen Trio Min Trio samt tal av Torbjörn Johansson, före detta riksdagsledamot Sara Karlsson och Cornelius Rundqvist Marsico, SSU.