Största loppisen någonsin i Folkets hus

0
391
Förra loppisen i Folkets hus lockade många besökare. Nu räknar arrangörerna med ännu fler.

Nu på lördag den 19:e, arrangeras den största loppisen någonsin i Åkers styckebruk. På båda våningarna i Folkets hus samlas över fyrtio säljare från Strängnäs alla kommundelar för att erbjuda allt mellan himmel och jord.
Bakom arrangemanget står Åkerstjejerna Maria Pettersson Baumert, Johanna Björk och Sandra Nevala som tillsammans bildat en loppisgrupp för att kunna administrera dagens och kommande loppisar.
— Vid de tidigare loppisarna drog jag lasset helt själv, berättar Maria, men det blev alldeles för tungt. Att vi nu är tre stycken förenklar arbetet betydligt.
Dagens loppis, som blir dubbelt så stor som föregående, använder båda våningarna och alla fyrtio borden är sedan en tid tillbaka uppbokade.
— Nu mot slutet har det varit ett väldigt hårt tryck från folk som vill sälja, säger Maria. Tyvärr har vi tvingats tacka nej till många av utrymmesskäl. Roligt är dock att det inte bara är Åkersbor som säljer utan vi har folk från alla kommundelar.
Under loppisen, som pågår mellan klockan 10.00 och 14.00, är kaféet öppet och arrangörerna hoppas att också langosbilen ska finnas på plats.