Nervöst när Åkersbarn marscherade in på Friends

0
511
Bild: Nervös väntan innan det var dags att följa spelarna in på fotbollsplanen. Foto: A-K Wilmi Eklund

I tisdags möttes Sverige och Spanien i en kvalmatch till EM i fotboll 2020 på Friends Arena. Som vanligt fick tv-tittarna se kända ansikten både från Sverige och Spanien — men denna gång kunde tittarna även se tjugotvå andra ansikten, inte helt obekanta för Åkersborna.

Under tisdagens inmarsch till kvalmötet mellan Sverige och Spanien kom, som brukligt är, spelarna in tillsammans med barn — spelarmaskotar — klädda i landslagströjor till en fullsatt Friends Arena. Denna gång var det tjejer och killar från Åkers styckebruk som agerade maskotar.
— Det är första gången barn från Åkers IF är med på något sådant här, har Fredrik Larsson, fotbollsledare i föreningen, tidigare berättat.
Tjugotvå tjejer och killar i åldrarna 6 till 10 år och som deltog i fotbollsskolan som Åkers IF arrangerade i somras fick under dagen delta på lagets sista träningspass, fotograferas tillsammans med spelarna samt marschera in till matchen.
— Barnen var supernervösa men skötte sig strålande, berättar Åkers IF:s ordförande Anna-Karin Wilmi Eklund. Lyckan efteråt var fullständigt obeskrivlig.

Matchen slutade 1 – 1 efter att Spanien kvitterat i den 92:a minuten.