Kossorna intar Åkers bibliotek

0
346

Under februari månad kan man uppleva Sten Billeruds fotografier när han på Åkers bibliotek ställer ut sina bilder. Utställningen har han döpt till ”Kor bara kor”.


Stallarholmsbon Sten Billerud är en van fotograf av vilda djur. Denna gång är djuren mindre vilda men inte desto mindre intressanta. Kossor är det som gäller denna gång på Åkers bibliotek. Tidigare har Sten ställt ut sina bilder av bland annat vildsvin, grävlingar, älgar och rådjur i sina naturliga miljöer på biblioteket. En utställning som även visats för Mariefredsborna i Mariefreds bokhandel.

Ursprungligen är Sten från den lilla församlingen Röla i västra Värmland men flyttade 1965 till Stockholm och började arbeta som hundförare inom polisen i Haninge där han också har varit bosatt innan han flyttade till Stallarholmen 2012. Intresset för fotografering har funnits sedan 50-talet men tog extra fart i och med pensioneringen. Med tiden skaffade han sig bättre och bättre fotoutrustning.

Djur är dock inte det enda Sten fotograferar. Under säsongen 2013-2014 var han en enveten gäst Stallarholmens SK:s träningar och hemmamatcher för att fotografera. Många av bilderna har hamnat på fotbollsföreningens hemsida till glädje för herrlag och styrelse såväl som besökare av sidan.