ICA i Åker utvecklar ytterligare — e-handel och hämtskåp nyaste satsningen

0
544
Nicklas Hoorn, som drivit ICA Supermarket Åkers Styckebruk sedan 1 september 2020, har hunnit utveckla butiken på flera sätt. Den senaste förändringen är installation av hämtskåp för att underlätta e-handel. Hemkörning av varor från butiken är också en satsning som fortsätter.

I januari installerades nya kassor på ICA Supermarket Åkers Styckebruk, och handlaren Nicklas Hoorn såg förändringen som välkommen i pandemitider. Nu har butiken flyttat fram positionerna ytterligare — med e-handel och hämtskåp för att underlätta ytterligare för kunderna. 

När Nicklas Hoorn tog över ICA Supermarket Åkers Styckebruk hade de tidigare handlarna kommit en bra bit i att förnya och förbättra butiken. Ombyggnationen i stort var redan genomförd, men Nicklas Hoorn, ICA-handlare bosatt i Ekviken i Mariefred, visste redan direkt vad han ville göra för att förenkla för kunderna.
— I och med att vi installerade snabbkassorna och tidigt satsade på hemleverans har vi kunnat möta kundernas behov och förenkla för många under pandemin, säger Nicklas. Tomas och Sandra hade gjort ett mycket bra jobb med butiken, och nu fanns också tillfälle att fixa till det de inte hann med— nu känns det ännu mer som min butik. Det känns också bra att ha kunnat öka personalstyrkan med sex personer den senaste tiden — för varje dag som går är det fler som handlar, och det känns kul att ha ett gott rykte lokalt.

Den nyaste satsningen är e-handel och hämtskåp. Redan förra veckan installerades kyl- och frysskåp på butikens framsida. och Nicklas förklarar hur enkelt det är att handla på nätet.
— Kunden beställer mat via vår e-handel, och det går bra att beställa ända fram till klockan 23.59. Man måste inte vara medlem för att beställa. När varorna finns att hämta i skåpen får kunden ett sms med en kod, och då är det bara att komma och hämta det man beställt. Självklart kan man också fortsättningsvis få varor hemkörda, och vill man ha den personliga kontakten är man givetvis alltid välkommen in i butiken. 

Nicklas tror att närheten till Läggesta och satsningen på hämtskåp i kombination med hemleverans kommer att leda till ännu fler kunder — något som Nicklas med personal självklart välkomnar.
— Det känns väldigt positivt. Men det här betyder inte på något sätt att vi stannar upp och är nöjda. Efter sommaren kommer nästa nyhet i form av självscanning. Eftersom vi redan har snabbkassorna är det enkelt att koppla på den möjligheten, och det ska bli kul att fortsätta utveckla butiken.