Parkeringen utanför ICA Supermarket har tidigare haft en handikapparkering. Nu verkar det som att platsen är på väg tillbaka.

Parkeringen utanför ICA Supermarket har under lång tid saknat en handikapparkering vilket är något som rört upp känslorna bland flera Åkersbor. Under oktober månad ser det dock ut som att en parkeringsruta ska kunna skapas nära butikens entré.


Under det dryga året som Tomas Taraldsson och Sandra Zakariasson drivit ICA Supermarket i Åkers styckebruk har de flera gånger fått frågan om en handikapparkering nära butiken.


– Det är folk då och då som har frågat om en liten större parkeringsruta, berättar Tomas. Jag tycker ju att det ska finnas men det är hyresvärden som ska ordna det. Hade vi själva ägt marken så hade vi så klart fixat det med en gång, för det är ju något som ska finnas.


Parkeringen delas mellan de två ägarna av Gallerian respektive ICA-lokalen, vilket har komplicerat frågan om en handikapp-plats. Nu ska, enligt Tomas, frågan vara så gott som löst och det finns ett löfte från fastighetsägarna om att försöka få till en parkering inom en månad.


— Jag tyckte det var konstigt, när vi tog över butiken, att det inte fanns någon plats, säger Tomas. Men jag har fått höra av kunder att det tidigare har funnits en handikappruta men att skylten har ”försvunnit”.
Under oktober månad hoppas Svenska handelsfastigheter kunna skapa en parkering.