Ella och Elsa brinner för att hjälpa andra

0
483
Ella och Elsa vill hjälpa barn som har det svårt i vardagen.

Tillsammans har Åkersbon Ella Hawelka och Elsa Henricson från Kjula i Eskilstuna startat UF-företaget HopeEH där fokus inte är att tjäna pengar. I stället gör de båda något de känner de kan stå för.

17-åringarna Ella Hawelka och Elsa Henricson går båda på Grillska gymnasiet i Eskilstuna där det pluggar andra året på estetik och media. Tillsammans har de skapat UF-företaget HopeEH som inriktar sig på att erbjuda upplevelser för barn som har något slags hinder i vardagen. —  Vi fick idén när vi insåg att vill göra något som betyder något för båda oss och människor runt om oss, berättar tjejerna. Vi vill påverka människors liv och att hjälpa andra är något vi båda är överens om att vi vill göra. Vi vill också göra något som vi kan stå för och något som vi tycker är kul och där fokus inte är att vi ska tjäna pengar till oss själva.

Arbetet kan innebära att de båda kommer på besök för fika, pyssla, leka eller bara finnas där för barnen, så att barnen kan få tänka på något annat under sin jobbiga period.
— Vi håller just nu på och kontaktar med olika grupper som kan hjälpa oss att nå dessa barn men så snart som möjligt hoppas vi att vi kan komma igång.

Under lördag finns tjejerna på Smörtorget i Eskilstuna för att visa upp sitt företag och sälja tröjor och armband som de själva har designat med hjälp av en grupp barn.
— Just nu har vi fokuserat mest på Eskilstuna just för att det är där vi håller till på dagarna. Men i framtiden vet man ju inte. Som en del av kursen entreprenörskap avvecklar vi företaget i slutet av maj men beroende på hur företaget går så får vi se om vi fortsätter efter detta år. Det är absolut något vi har pratat om men då som ett vanligt företag.