Efter 21 år lämnar Urmas Bergfeld över Åkers IF:s ordförandeklubban till Anna-Karin Wilmi Eklund. Foto: Hasse Zetterberg

Under Åkers IF:s årsmöte i måndags valde föreningens ordförande Urmas Bergfeld att avgå efter 21 år på posten. Till ny ordförande valdes Anna-Karin Wilmi Eklund som under tre år arbetat som ordförande för föreningens fotbollssektion.

Anna Karin Wilmi Eklund har, utöver rollen som ordförande i fotbollssektionen, även en bakgrund inom Åkers IF som aktiv inom gymnastik, fotboll och handboll.
—  Det var ballerinagympadräkt och sockiplast i unga år, berättar Anna-Karin. Fotbollen fick jag sluta med i de övre tonåren för att knäna tog för mycket stryk medan handbollen fungerade några år till.

Som ny ordförande vill Anna-Karin fortsätta arbetet med att försöka behålla barnen inom idrotten och då främst flickorna som hon menar slutar allt tidigare. Även samarbetet med skolan och hembygdsföreningen ser hon som något viktigt att behålla.
—  Jag hoppas även kunna driva frågan gällande skötseln av vår idrottshall lite längre, städningen där är nu och har varit under många år under all kritik, förklarar Anna-Karin. Det finns trasiga redskap som våra ledare själva får laga för att inte barnen ska fara illa.

Anna-Karin känner ingen oro inför att ta över efter tidigare ordförande Urmas Bergfeld.
— Urmas kommer alltid vara en del av vår förening, han är ju själva grunden till mycket och vi är många som haft förmånen att få växa upp i den här föreningen som han är en så stor del av, säger Anna-Karin. Det känns bra att det finns en sådan välarbetad grund att börja på så man inte behöver uppfinna hjulet på nytt  — utan bara utveckla.