Det är dags att lyssna på barnen!

0
391
Lyssna på barnen: "Barn har rätt att leka och hagarna runt Hökmossbadet passar jättebra för det och dessutom ligger det nära vår skola" skriver två elever från Turingeskolan. Foto: Pressbild

Barnkonventionen har blivit lag från den 1 januari 2020. Det innebär att ”barnets bästa ska komma i främsta rummet vid alla beslut” och ”alla barn har rätt att uttrycka sin mening och få den respekterad”!

Vi är två elever på Turingeskolan i Nykvarn och vi har hört att Nykvarns kommun vill bygga massor av bostadshus på den gamla gården Älgbostad som ligger bredvid Hökmossbadet. Det tycker vi är en dålig idé. Barn har rätt att leka och hagarna runt Hökmossbadet passar jättebra för det och dessutom ligger det nära vår skola.

I stället för att bygga ännu flera hus i Nykvarn behövs det istället mer utrymme (det finns jättemånga barn i Nykvarn). Just där så tycker vi att det skulle vara mycket bättre om kommunen tar fram: Pulkabackar, skidspår, skridskoåkning, snögrottor, spökvandring

Lektioner utomhus i stället för att alltid vara i klassrummet, bad i Yngern, matsäck i gröngräset, fotboll, badminton, brännboll, utebasketkorgar, trädkojor i träden, klättra och äta körsbär i de många körsbärsträden, piratlekar under den stora granen, sagostig för dagisbarnen, många gungor, boll i ruta-plan, gungbrädor, klätterställningar, klätterväggar och skateramp.

Till vuxna vill vi ha en jättefin park med stora träd, många blommor, motionsspår, utegym och kolonilotter.

I det stora vita huset på Älgbostad kan man ha en bondgårdsförskola med inriktning natur och djur och i ladan höns, gäss, kaniner, getter, kossor och hästar som man kan gosa med i stället för att åka till Torekällberget.

Första sidans bild i almanackan som alla familjer i Nykvarn fick efter jul – fotot är från Älgbostad, det vill ni alltså bebygga?!

Så ni som bestämmer i Nykvarn – lyssna på oss barn, det är vår framtida livsmiljö som ni skapar nu! Bygger ni hus där kan vi aldrig få naturen där tillbaka! Vi har rätt att bli respekterade enligt lag!

/Undertecknat av: ” Ingen har frågat oss”!