Zombieattack vid slottet

0
110
Varianter på teatersmink när flera ställde upp som modeller på zombiefotografering.

Jenny Österlund är Mariefredsbon som vill att alla ”maskeradhögtider” ska uppmärksammas mer — och därför laddade hon med en zombiefotografering inför Halloween. Flera fotografer var inbjudna till gångarna under Gripsholms slott för att plåta de levande döda som Jenny ekiperat i ruggiga utstyrslar.

— Jag har massor av kostymer som jag samlat på mig i många år, förklarar Jenny, som med hjälp av bland andra Petra Westerdahl från Ramnäs och Jeanette Freij, Strängnäs, iscensatte flera läskiga scenarion under fotograferingen.

Jenny hoppas i framtiden kunna ordna något liknande ett zombiewalk , en skräckparad genom staden, med priser till de som lyckats bäst med otäck mundering.
— Jag tror det skulle kunna locka ungdomar, och även om zombies är döda skulle det ge mer liv till staden!

Fredrik Petersson har rest ända från Jönköping för att fotografera zombies. Han berättar att han gör det mest för att det är kul och arrangerar olika bilder där zombiemodellerna attackerar.
— Det är roligt för modellerna och roligt för mig. Vi kör efter konceptet ”time for print”, fotografering där modell och fotograf utökar sin portfolio genom att bjuda på tid och kompetens i utbyte mot nya bilder.