Vill skapa större medvetenhet kring hälsa — med fika

0
221
Anna driver kafé med rawfoodfika i Eskilstuna — men ser gärna att flera orters kaféer vill ta in hennes bakverk i sitt sortiment.

Hon levererar rawfika till Café Trädgårn i Strängnäs och startade upp verksamheten i Eskilstuna när hon kom på att hon ville arbeta på ett annat sätt. Eskilstunabon Anna Viltling säljer idag sina hälsosamma bakverk i en helt obemannad cafédel i Rothoffsvillan — och vill bredda.

Ett djupt rotat hälsointresse fick sjukgymnasten Anna Viltling från Eskilstuna att fortbilda sig inom träning, kost och näring. Som föräldraledig kände hon att hon ville arbeta med sin kunskap på ett annat sätt, och det var inte helt självklart vad hon ville göra.
— Det fanns ingenting i stan som kändes bra för mig, men så började jag baka, berättar Anna när hon sitter vid ett av kaféborden i Rothoffsvillan i Eskilstuna som nu är del av hennes verksamhet.

Först bakade Anna rawfoodfika hemma i köket, och via sociala medier växte det till det som idag är ett speciellt fikaställe i staden. Här är kafét till stor del obemannat — Anna litar på att kunderna kan välja fika och betalar för sig i en självservicelösning.
— Konceptet kom till förra sommaren. Jag fick en förfrågan om köket här i Rothoffsvillan och snabbt ytterligare en fråga om jag ville använda mig av kafédelen. Nu har jag plockat in luncher också, och håller extraöppet en kväll i veckan. Och folk börjar hitta hit.

Nästa steg är att vidga sig och blicka utåt. Med det hälsosamma rawfikat vill Anna skapa medvetenhet, och kollar gärna hur man arbetar med trenden i Stockholm och andra städer. Därför tycker Anna att det är kul att Strängnäs hänger på.
— Jag hade min första leverans till Trädgårn i Strängnäs i augusti och har varit och fyllt på flera gånger, berättar Anna.