Thindra och Lovis valde praktik i politik

0
373
Thindra, Lorentz och Lovis under praktikveckan i riksdagen.

Thindra Rundström och Lovis Westman går på Mariefreds skola i klass 9A. Förra veckan hade klassen praktik — och tjejerna valde efter intresse. Det blev en vecka i riksdagen med Miljöpartiets ledamot Lorentz Tovatt. ”Vi vill vara med och bestämma!”

När högstadieklasserna ska ut och praktisera, på prao, finns inga begränsningar. Det tog Thindra Rundström och Lovis Westman i klass 9A på Mariefreds skola fasta på och valde helt efter intresse.
Vi valde riksdagen för att vi båda har ett stort intresse för politik och gillar att kunna vara med och bestämma. Mitt framtida mål är att bli politiker och därför var det extra roligt att få se hur riksdagen fungerade mer detaljerat, berättar Thindra. 

Det blev en veckas praktik med Lorentz Tovatt, riksdagsledamot för Miljöpartiet. Tindra och Lovis fick bland annat följa med på intervjuer, skriva motioner, delta i möten, umgås med Grön ungdom och lära sig mer om hur riksdagsarbetet fungerar i praktiken.
-Att få följa med Miljöpartiet var extra kul just för att vår miljö och vårt klimat är något vi alla är beroende av, det är ganska provocerande att se hur folk behandlar vårt klimat, menar tjejerna.  

Under veckan fick de också ett förslag från Gustav Fridolin att skriva en insändare om valfritt ämne , vilket de också gjorde.
-Denna vecka tycker vi har varit lärorik, mäktig, häftig och spännande. Att få följa med Lorentz Tovatt var extra trevligt då han är en förebild för oss båda.