Strängnäsförfattare finalist i deckartävling

0
368
Nina Tegar är en av finalisterna i Joelsgårdens Förlags deckartävling. Foto: Victoria Henriksson

Nina Tegar, författare, bosatt i Strängnäs har av Joelsgårdens Förlags jury utsetts till en av finalisterna i förlagets stora deckartävling. Vinnaren, eller eventuellt vinnarna, kommer att få skriva en deckare, eller om man har tur en hel serie kriminalromaner tillsammans med den mångfaldigt publicerade författaren Christina Gustavson.
— Det är jättekul att vara en av finalisterna. Jag är stolt och tacksam! Nu är det bara att hålla tummarna, men oavsett hur det går ser jag en finalplats som en vinst.

Nina är verksam som författare, förläggare och specialpedagog i Strängnäs där hon numer även är bosatt. Hon har gett ut två romaner och medverkat i ett flertal antologier samt medverkat som sakkunnig i egenskap av specialpedagog i norska prinsessan Märtha Louises senaste bok. 
— Skrivandet har alltid varit det allra viktigaste för mig vilket började på allvar när jag var runt 13 år, men att skicka in texter till tävlingar har jag faktiskt aldrig gjort tidigare. Trots att jag inte skrivit deckare tidigare, kunde jag inte hålla mig från att skicka in ett tävlingsbidrag. Tävlingens formulering ”Bli min medförfattare – en stor utmaning!” kittlade min skrivaråder lite extra.

Vinnaren utses på julafton.