Allt gick som på räls på tåghobbymarknaden

0
456

Trots att det på årets tåghobbymarknad kom något färre besökare blev det som vanligt en succé när försäljare och köpare från hela landet sammanstrålade i Vasaskolan för att göra affärer.


Det blev trångt i Vasaskolans matsal i lördags när EMJK-RapidH0 arrangerade den årliga tågbobbymarknaden. Vid cirka 80 bord trängdes privatpersoner och företagare för att köpa och sälja allt som hade med modelltåg att göra. Givetvis var lok, vagnar och räls det som dominerade men även landskapsmaterial och litteratur fanns för den som var sugen. Vid ett av borden står Håkan Simonsson från Leni Lek och Hobby i Skärblacka.
– Jag brukar vara med på det här, säger Håkan. Det är dock svårt att få plats då det är ett populärt evenemang så vi som vill ha bord brukar få stå i kö.

Priserna på lok och vagnar varierade stort. Här kunde man hitta tillbehör för några hundralappar men även vagnar med en prislapp på 5–10 000.
– Det är inte så konstigt egentligen, förklarar Håkan. Numera är många tåg datorstyrda så det finns tåg som ropar ut hållplatser, öppnar dörrar och kan göra en massa saker, dessutom är många av dem handgjorda. Så det är inte som på den analoga tiden när vi var unga att man bara vred på en strömbytare och tittade på när tåget åkte.

Marknaden har arrangerats sedan 2002 och marknaden var som vanligt välbesökt.
– Det kanske var lite färre besökare denna gång, berättar Tage af Klercker från EMJK-RapidH0, men det är fortfarande ett populärt arrangemang. Det är många som vill ställa ut och hade vi bara en större lokal skulle vi kunna ta emot ännu fler utställare.