Kidsateljén kommer tillbaka lite senare

0
256
Inspirerande för barn — kursen som skulle ha startat på söndag skjuts upp. Foto: Arkivbild

Kidsateljén kommer tillbaka lite senare

På söndag, den 22 mars, skulle Sagoliks kidsateljé dra igång för vårterminen. Nu blir det inte så. Måsen har pratat med Telma Castro, som hållit i konstkursen som är riktad till barn mellan fyra och 10 år. Barnen får lära sig om de stora konstnärerna genom tiderna och deras arbetsmetoder. Därefter väljer man fritt den metod eller konstnär man tänker sig göra en tolkning av. 

För Telma Castro är det här en hobby, och hon berättar om varför hon vill att barn ska hålla på med konst. ”Det gäller att väcka intresse i tidig ålder” 
— Jag vill sätta på konsten som är skapad av barn på kartan. Jag beundrar det genuina sätt som barn uttrycker sig genom konst. Barnens kreativa förmåga och deras fantasirika sätt att återge sin omgivning fascinerar mig. 

Kursen, som nu skjuts upp en sen kommer att hållas en gång i veckan, avslutas med en vernissage med det som skapats.— Barnen blir så peppade och vi har en verklig vernissage som gör att många som kommer för att se blir imponerade. Som Picasso sa: ”det tog mig fyra år att måla som Raphael, men en livstid att måla som ett barn.”