Per springer eget maraton i Mariefred

0
400
Per har laddat med egen medalj. På lördag ska han springa maraton i egen regi i Mariefred.

I morgon, lördag, skulle Mariefredsbon Per Björkman sprungit sitt tredje Stockholm Marathon. Men eftersom tävlingen är inställd tar istället Per sikte på ett eget långdistanslopp samma dag — hemma i Mariefred. 

Starten går vid Gripsholms slotts parkering. Därifrån kommer Per att springa ett varv runt slottet, förbi gästhamnen, över Rådhustorget, ut till Läggesta, förbi Ekviken och genom Hjorthagen — fyra varv. 
— Det blir ganska exakt lika långt som ett maratonlopp, berättar Per Björkman, som i morgon. lördag, genomför motsvarande Stockholm Marathon på eget bevåg hemma i Mariefred. 

Intresset för löpning har alltid funnits, och de senaste åren, sedan flytten till Mariefred 2016 tillsammans med sambon Cecilia, har han satsat mer och mer och sprungit fler och fler lopp. Stockholm Marathon skulle bli det tredje i ordningen, och det fjärde maratonloppet någonsin, för Per.
— Det känns viktigt att genomföra ett lopp på lördag, som jag hade planerat, säger han. Jag vill inte ge upp. 

Lite draghjälp kommer han få. Dottern Emma, tre månader, kommer vara med i joggingvagn under en del av sträckan. Eventuellt får han också med sig en kompis på en annan del. 
— Mitt mål är att komma under 3.30. Personbästa är 3.34. 

Läs en längre intervju med Per i Måsen nästa vecka — då får du också veta hur loppet gick.