Skönt driv och härlig energi — nu startar friidrottens utomhusträning

0
577
Löparbanorna på hammarens IP fylls snabbt av friidrottsintresserade unga. I år hoppas man på ännu fler intresserade. 

Förra säsongen hade IFK Mariefreds friidrottssektion ett femtiotal aktiva barn och ungdomar i åldrarna sju till femton. I år hoppas man kunna starta en ny träningsgrupp för barn födda 2011, och nu till veckan är det äntligen dags att ”släppa ut alla våra sköna friidrottsungdomar på utomhusträning igen efter den långa vintern!” 

Den 12 april med start klockan 18.00 kör första utomhusträningen igång — den här gången med ett  ”öppet hus” för de barn och ungdomar som vill testa på alternativt börja träna med IFK Mariefreds friidrott.
— Vi har haft en fantastisk inomhussäsong med regelbundna träningar på Hammarens IP, träningsläger i Eskilstuna och flera inomhustävlingar, men det är ändå något visst med att köra friidrott utomhus, säger Anders Linder, ordförande i friidrottssektionen. Efter träningen på torsdag kommer ett informationsmöte hållas för nya intresserade föräldrar. Där pratar vi om hur säsongen kommer att fungera, möjlighet finns att ställa frågor och prata med oss ledare.

Den fortsatta ambitionen med friidrotten i klubben är att bygga vidare med fler deltagare.
— Det är kul att träffas och träna tillsammans, att få testa alla grenar inom friidrotten och känna att man utvecklas. I år satsar vi mycket på att bygga ”klubbkänslan”, menar Anders. Vi smyger igång lite seriösare den här säsongen med tävlingar för den som vill. Närmast ligger den sista inomhustävlingen för säsongen, ”Sista chansen” i Västerås i mitten av april.

Anders hoppas också att intresset ska väckas hos fler att vara med och leda grupperna i friidrotten i år. Här finns behov av ledare, stödledare, tränare och hjälptränare.
— Insatsen för en tränare är att planera och leda träning en gång i veckan. Hjälptränaren bistår och kan ta ett pass själv emellanåt och stödledarna hjälper till under själva träningarna. Det finns ett skönt driv och en massa härlig energi får man tillbaka av ungarna! En trött arbetsveckas höjdpunkt är att på torsdag eftermiddag få åka till IP och gå upp till friidrottsarenan och mötas av ett myller av ungar som vill hoppa, kasta och springa. Det här är så jäkla roligt!

”Öppet hus” startar kl. 18.00 den 12 april på Hammarens IP vid fotbolls- och friidrottsarenan. Informationsmöte hålls nere i idrottshallen kl. 19.15 samma kväll.