Öppet hus blev boost för humöret

0
12
Många ville ha tips om odling när Wexthuset arrangerade öppet hus.

I helgen var det högtidsstund för växtälskare och hobbyodlare när trädgårdsbutiken Wexthuset i Enhörna ordnade öppet hus. Sedan flytten till Jursta i Enhörna var detta tredje gången butiken arrangerade öppet hus och som tidigare gånger var trycket från kunderna stort.

Förra lördagen arrangerad trädgårdsbutiken Wexthuset öppet hus vilket lockade många nya och gamla kunder. Trots att trycket från kunderna stundtals var stort vid kassorna minns ägaren Lena Ljunquist tillfällen då det har varit ännu mer.
— Första gången vi hade öppet hus började folk komma redan två timmar innan vi officiellt öppnade och det var nästan kaos ett tag, berättar Lena. Men då var våra lokaler mycket trängre.

För första gången ordnade butiken också en tävling kombinerad med en kundundersökning.
— Det är mycket värdefullt för oss att få veta lite om hur våra kunder hittat oss, säger Lena. Om de är kunder sedan tidigare och vad de är särskilt intresserade av.

Det bästa med ett öppet hus är ändå, enligt Lena, att få träffa och prata med andra som är intresserade av odling.
— Det är roligt att lyssna och kunna hjälpa till med tips och råd, förklarar Lena. Trädgårdsmänniskor är ju alltid så himla trevliga så en sådan här dag är en riktig boost för humöret. Man blir helt enkelt glad av dessa samtal.