”Kom hit och häng”.
För några veckor sedan klev Matilda Strömstedt
in som ny hotellchef på Turinge Hotel. Verksamheten har
funnits i fyra år, hotellet har 28 rum — och
med Matilda vid rodret andas hela hotellet av energi och
det lilla extra.
— Jag har många idéer,
och det är det jag uppskattar med en mindre verksamhet, det går
att vara flexibel och göra nya saker.
Matilda, som bor i Södertälje,
har tio år i hotellbranschen i ryggsäcken, och gillar att
skapa relationer. Hon har redan plockat upp ett samarbete med Turinge ost och vin,
planerar för SOS-kvällar (smör, ost, sill) — och
ser fram emot att hitta fler samarbeten i området.
— Jag börjar lära
känna omgivningen. Jag ser fram emot gäster på till
exempel frukost — vi har en mysig hemmakänsla
här. Man behöver ju inte bo här
för att ta del av det vi erbjuder i övrigt. Jag hoppas
att fler ska se möjligheten att komma hit och hänga.
Oron för corona finns där — men den är inte överhängande.
Matilda är säker på att
det går att hitta lösningar för hotellet.
Avbokningarna kom i samband med att hon skrev på för
jobbet, men hon axlade utmaningen utan att blinka.
— Många skjuter fram
bokningarna. Och att jobba på just hotell är det roligaste
jobbet, menar hon. Nu ser jag framåt, jag är lite nervös,
men det känns bra och spännande. Och jag har fint stöd
från familj och vänner.