Barnföreställningen “Panik på playan” på besök i Stallarholmen

0
12
Dramatik med både skådespelare och dockor när Teater Barbara gästade Stallarholmen.
Nyligen var det dags för teaterföreställning i Gula Industrihusen i Stallarholmen. Det var Teater Barbara, en teaterförening från Stockholm, som gästade med sin barnföreställning “Panik på Playan”. 
Föreställningen, som riktar sig till barn mellan 4 och 8 år, handlar i stora drag om ett barn och en pappa som semestrar i Söderhavet. Väl där blir hela resan kaosartad, då dottern Maja och pappan kommer ifrån varandra under ett besök på stadens zoo. Pjäsen bygger på en bok av Mari Kanstad-Johnsen och dramatiseras med hjälp av både skådespelare och dockor. Föreställningen bjuder också på skuggspel, musik och scenografi med illustrationer ur boken. Violetta Barsotti Stephan är skådespelare i föreställningen och hon berättar att reaktionerna på föreställningen varit positiva bland både barn och vuxna.

— Jag gillar den här föreställningen för att den inte har en direkt sensmoral, utan är fri för tolkning och kan uppskattas av både barn och vuxna. Just barn är så otroligt ärliga, vilket gör att jag tycker det är väldigt roligt att spela barnteater. Om de inte tycker om det de ser så går de, ställer sig upp eller börjar prata med varandra. Det är en härlig känsla att ha sjuttiofem glada barn framför sig som hejar och skrattar. Man blir lycklig, säger hon.

Teater Barbaras hemmascen heter Pipersgatan 4 och ligger centralt i Stockholm. Här är man specialiserade på just barnföreställningar. “Panik på playan” är just nu på turné och gruppen är nöjda med sitt framträdande i Stallarholmen.
— Det kom mycket barn och blev en härlig stämning, säger Violetta. Efter föreställningen fick barnen komma fram, prata med oss och leka med rekvisitan. Vi fick mycket fin respons vilket är väldigt roligt.