Ny kafésatsning i Strängnäs — Espresso House öppnar i Roggebageriets lokaler

0
79
Espresso House kommer att ta över Roggebageriets lokaler och bli granne med Gastropuben The Bishops Arms.

I höst är det dags för en ny kafésatsning på Gyllenhjelmstorget i Strängnäs. Det är välkända kedjan Espresso House. Espresso House som kommer att ta över Roggebageriets gamla lokaler i samband med att hotell Rogge ger plats för Elite Hotels Sweden och Harrys byts ut till The Bishops Arms.

Gyllenhjelmstorget kommer i höst att få flera nya verksamheter, som alla kommer samarbeta med varandra för att skapa en trevlig miljö i centrala Strängnäs. Ambitionen med det nya konceptet är att skapa en inbjudande och dynamisk mötesplats för Strängnäs invånare och hotellets besökare. Ulrika Garbrant, affärsområdeschef på The Bishops Arms, säger i ett pressmeddelande att hon är glad över att det är just Espresso House som kommer att bli deras grannar på torget.

— Vi kan med glädje presentera att en så välrenommerad som Espresso House etablerar sig i Strängnäs. Det blir ytterligare en förstärkning av Gyllenhjelmstorget som en levande mötesplats i Strängnäs, skriver Ulrika.Espresso House i Strängnäs kommer att erbjuda allt från smörgåsar och sallader till varma drycker och fika. Men deras stora fokus ligger på kvalitativt och gott kaffe. Jennifer Karlberg är en av de som arbetar med etableringen av Espresso House i Strängnäs, och hon berättar att hennes förhoppning är att kunna erbjuda Strängnäs bästa kaffe till deras gäster.
— Vi är mycket noga med val av ort, läge och partners och vi har funnit precis vad vi sökt i Strängnäs. Vår ambition är att ge Strängnäsborna den bästa kaffeupplevelsen.

Gastropuben The Bishops Arms beräknas öppna under början av november och i samma veva kommer hotellet att byta namn till Hotel Bishops Arms, Strängnäs. Espresso House kommer först att kunna öppna upp ett par veckor senare, då man behöver bygga om lokalerna från den tidigare bageriverksamheten.