Ny företagsby planerad vid Hammarens IP

0
641
Fem byggnader är planerade i Mariefreds nya företagsby. Här ska göras plats för alla typer av verksamheter.

Det har länge funnits en detaljplan för området mittemot Hammarens IP i Mariefred. Nu har Kristofer Lundberg köpt marken av kommunen — och tänker satsa på en företagsby som han vill utveckla tillsammans med Mariefredsborna. 

Tidigare Mariefredsbon Kristofer Lundberg bor idag på Lidingö och är byggföretagare och entreprenör. Han har bland annat förvandlat en vindskontor på en av Stockholms mest exklusiva adresser till en av stans dyraste lägenheter. Men nu vill han förvalta — och blickar hemåt till uppväxtorten.
— Jag vill hitta ett långsiktigt projekt, och det hoppas jag att jag gör i det här.

”Det här” är 1,2 hektar industrimark, idag en ängsmark, som ligger på andra sidan om Stallarholmsvägen från anläggningen på Hammarens IP. Kristofer har köpt marken av kommunen efter en presentation med förslag på en företagsby i fem byggnader, samtliga på 500 kvadratmeter uppbyggda invändigt i moduler. Kristofer förklarar att detaljplanen gjordes redan 2003 men det är först nu som ett projekt kommer igång i området. Nu ska marken styckas av och det Kristofer vill skapa är ett nav — egentligen för alla typer av verksamheter.
— Jag vill locka hit det som inte redan finns i Mariefred men som jag hoppas och tror att Mariefredsborna behöver och uppskattar.Jag har många idéer, nu gäller det bara att pussla ihop dem och få dem att passa in. Jag ser både verkstäder och kontor, butiker och kanske annat som dyker upp i dialog med de som bor här.

Nu väntar han på bygglov och ska fylla upp marken och påla, för marken är sank. Efter det kommer arbetet att bygga träkonstruktioner — och tanken är att börja med två byggnader av de planerade fem.
— Målet är att växa efter behov och skapa något som är trevligt och som tilltalar Mariefredsborna —  i dialog med Mariefredsborna.