Ninni om vägen till författarskapet

0
7
Den 5 november besöker författaren Ninni Schulman Stallarholmens bibliotek. Foto: Anna-Lena Ahlström

I november kommer den välkända och omtyckta författaren Ninni Schulman till Stallarholmens bibliotek för en författarträff. Hon kommer främst prata om sin senaste bok “Bara du”, men också om hennes väg in i författarskapet och hur drömmen slog in. 

Ninni Schulman är framför allt känd för sina deckare och hennes serie om journalisten Magdalena Hansson med titlar som “Flickan med snö i håret” och “Pojken som slutade gråta” har totalt sålt mer än 600 000 exemplar. Hon är journalist och har först under de senaste åren hittat kärleken till att skriva skönlitterärt.

Ninni berättar att hon ser fram emot att komma till Stallarholmen och hoppas få en fin kontakt med sin publik.
— Jag är egentligen inne i en skrivperiod nu och kommer därför bara göra ett fåtal biblioteksbesök under hösten, däribland Stallarholmen, säger hon.

Jag kommer att prata om min väg till att bli författare, hur drömmen slog in. Jag kommer också att berätta om mina böcker och mitt skrivande liv idag. Jag hoppas att publiken passar på att ställa en massa frågor, det är roligare att prata med människor istället för bara inför dem. Det är det som jag tycker mest om med att vara ute på landets bibliotek.

Att just Stallarholmen är med på listan av få besök har inget med hennes relation till orten att göra — för den är knapp.
 Jag har egentligen ingen relation mer än att jag varit och hälsat på en vän i hennes sommarstuga. Men jag tycker det är en otroligt vacker trakt och jag ser fram emot att komma dit igen!