World’s Children’s Prize-ceremonin flyttad till 2021

0
35
Drottning Silvia vid prisceremonin på Gripsholms slott. Foto: Sofia Marcetic/WCP

Coronaviruset har gjort det nödvändigt för WCP-stiftelsen att ställa in årets WCP-vecka och ceremoni. De åtta barnrättshjältar som är kandidater till att blir Årtiondets barnrättshjälte kommer därför först nästa år till Mariefred och till Gripsholms slott.
— Jag fick igår det mycket glada beskedet från Drottning Silvia att hon gärna närvarar vid årets World’s Children’s Prize-ceremoni, som kommer att hållas 27 april nästa år, 2021, berättar Magnus Bergmar, vd för World’s Children’s Prize Foundation. Nu börjar även flygbolagen att själva ställa in sina flighter i slutet av april, vilket gör att vi inte längre riskerar att förlora flygbiljetter för en halv miljon kronor.

Samtidigt stänger land efter land ner sina skolor, denna vecka bland annat de stora WCP-länderna i södra Afrika, Zimbabwe, Moçambique och Sydafrika.
— Vi har tills vidare förlängt årets WCP-program så att skolorna i alla länder kan arbeta med det fram till 15 juni. Visar det sig att det inte räcker förlängs tiden ytterligare, förklarar Magnus.

Läs mer om barnrättshjältarna i Måsen.