Det här är Team Orre. Bakre raden: Anna Widell, Madelene Hägglöv, Towa Andersson, Mette Frisk, Emma Pettersson, Ingela Westerlund, Anja Nilsson, Frida Sandström. Främre raden: Towa Andersson, Rebecka Essen och Kim Orre.

Det började som en utmaning. Efter att ha kört halvklassikern ifjol, med Halv-Vasan, Halv-Vättern, Vansbro Halvsim och Lidingöloppet, var det dags att hitta på nåt som var ännu mer utmanande för ”Team Orre”. 

— Vi har kört tjejmilen och några andra lopp också, och några i gänget har sprungit trail-lopp, berättar Kim Orre från Obbola utanför Umeå. Vad gör vi efter det? Jag snubblade över det här loppet och flera var positiva. 

”Det här loppet” är Ragnar Relay Lake Mälaren som går av stapeln lördag 15 juni, ett stafettlopp som marknadsförs som ”ett episkt stafettäventyr”. Stafetten startar lördag morgon vid Gripsholm slott och slutar på söndag kväll med målgång vid ett annat slott — Drottningholm. 285 kilometer ska laget springa — och maxtiden är 36 timmar. 

— Vi är tio i laget, förklarar Kim. Jag raggade ihop löparkompisar, arbetskollegor och grannar. Vi ska springa genom Strängnäs, Eskilstuna, Köping, Västerås och Enköping. Varje lagmedlem springer tre gånger där varje sträcka är mellan 5 och 15 kilometer och olika utmanande.

Under fredagen satte teamet sig i bilarna i Umeå och körde ner till Mariefred. Bilarna behövs — de följer loppet och löparna hoppar i och ur beroende på när de ska springa. Kim, som springer sträcka 1, 11 och 21, ser fram emot utmaningen tillsammans med laget.

— Vi har olika förmågor, vissa klarar ungefär 7 kilometer i timmen, andra är snabbare. Vi hoppas såklart att det ska gå riktigt bra för oss alla.