Sista passet — 3000 meter för vinnare

0
154
Alla var vinnare när Ellinor höll det sista gångpasset för säsongen i First Class Gyms regi. Foto: Privat

I mitten av april startande Ellinor Hogrell gångpass på First Class Gym i Mariefred. Som Måsen tidigare rapporterat om gjordes detta som en åtgärd under coronapandemin — de ville hålla träningspass utomhus.
— Jag är en sann gångälskare och har själv tävlat i gång sedan barnsben. Gången har tagit mig på många roliga tävlingar både nationellt och internationellt, förklarar Ellinor. Jag har representerat Sverige i otaliga landskamper. Men jag vet efter tidigare försök att det är svårt att få folk att komma på gångträning. Jag var själv skeptisk om några skulle komma på mina pass, men jag ville prova några veckor.

Döm av min förvåning, när folk fortsatte att komma, vecka efter vecka. Atleterna var i alla åldrar, den yngsta som varit med är 12 år, de äldre 75 år, kvinnor och män. Gång är en sådan trevlig och familjär sport som passar alla åldrar.

Passen fortsatte hela sommaren, 15 veckor blev det totalt. Avslutningen hölls lördagen den 1 augusti på Hammarens IP, och distansen var 3000 meter.
— 14 personer ställde upp. En fantastisk familj filmade med drönare och gjorde en jättefin film med tillsatt musik. Det gjorde mig varm och hjärtat. Efter tävlingen var det fika och prisutdelning. Snabbaste tid hade Jonna Fors, 21 år, på 18.18, det är en mycket bra tid och skulle Jonna vara med på en riktig gångtävling, tror jag att hon skulle hänga på riktigt bra, menar Ellinor. Men det är ju inga tävlingar denna märkliga sommar. Vinnare i denna tävling var alla som var med. Tekniken kanske måste slipas på några av deltagarna, men kämpaglöden fanns hos alla. Jag är tacksam och glad som fått träna alla dessa fina människor. Det är inte alls omöjligt att jag kör gångpass även nästa sommar.